Boeken

Bijzondere tijden vragen om creatieve bewegingen. Als de wereld dan toch stapelgek geworden is... oké... prima.... DAT kan ik ook... maar dán beter!


Wereldvreemd - Aardigheidjes en (on)zinnigheden


is mijn recht-uit-mijn-hart bijdrage aan mens-tussen-mensen blijven in deze rare wereld. Relativeren, verwonderen, af en toe een beetje boos worden, verbinding blijven zoeken, de weg kwijtraken en weer terugvinden. 


Dit een beetje onaangepast, beetje maf, en toch diepzinnig po-E-ziebundeltje bevat 50 unieke tekstjes. Het gaat over allerlei manieren waarop je toevallig ook nog naar dingen kunt kijken. Al dan niet in woordspel, al dan niet diepzinnig. Soms op 't flauwe af grappig. Soms om stil van te worden.


Tevens de ideale kennismaker met mijn werk, voor 1 euro te downloaden om van te genieten. 


Een beetje vreemd....maar wel lekker! 

 


Als je eens 

gewoon keek

naar ongewone dingen


en ongewoon keek

naar gewone dingen


Wat zou je

dan zien?Roos Bijleveld, uit: "EigenWijs"


  

Stokpaardjes  (Gopher, 2010)Stokpaardjes is een samenstelling van uit het leven gegrepen columns, anekdotes en gedichten.


Herkenbare, vlot en krachtig geschreven levenslessen, grappig, veelzijdig, makkelijk leesbaar en TOCH confronterend. Hoe sta jij in het leven? 


Levenslessen van een paardenvrouw, ook een aanrader voor niet-paardenliefhebbers.Onbeteugeld  (Gopher, 2013)


"Onbeteugeld" gaat verder waar Stokpaardjes gebleven is.


Rake, afwisselende, levensbeschouwende teksten en gedichten, met veel humor en opmerkingsvermogen beschreven. Onalledaags aankijken tegen ogenschijnlijk alledaagse dingen... 


Opnieuw is er de vergelijking met de levenslessen van paarden. De vertaling naar het dagelijks leven is echte voor íedereen uiterst herkenbaar. 


Herkenbaar, vlot, grappig, veelzijdig, makkelijk leesbaar en dus ook een aanrader voor niet-paardenliefhebbers.

EigenWijs (Gopher, 2016)


….is echt ontzéttend EigenWijs!


De derde verhalen- en gedichtenbundel van het trio. 


Hoewel er ook in dit boek wegens ernstige beroepsdeformatie vergelijkingen worden gemaakt tussen mensen en paarden, neemt Roos in dit boek vooral de mensheid, waaronder zéker ook zichzelf, met zowel veel humor als een groot beschouwend vermogen, uitgebreid onder de loep.


Mensen die denken dat ze er niet bijhoren in deze maatschappij: Misschien is die maatschappij wel gekker dan jij. Er is hoop! 
Niet Anderszins Omschreven 

Een bundeltje hoop voor levensworstelaars (Gopher, 2020)


'Niet Anderszins Omschreven" is een toevoeging uit de psychiatrische diagnostiek, die ze achter sommige diagnoses plakken als het eigenlijk niet exact voldoet aan de omschrijving :) Ofwel, als je eigenlijk niet in 't goeie hokje past...  


Dat is precies wat deze bundel doet. Niet in een hokje passen. 


In meer dan 75 gedichten over hoop, menselijkheid, onze angst, verdriet, pijn, eenzaamheid, onzekerheid, liefde, humor en connecties hoopt Roos  iets moois, herkenbaars, hoopvols, toe te voegen aan de wereld. Als lichtpuntje in niet de makkelijkste tijden.


Een hartverwarmend hart onder de riem. 


Een liefdevol, hoopvol, origineel cadeau voor jezelf en de ander in deze voor veel mensen moeilijke tijden. Om zelf te hebben en zeker ook om te gééf te hebben!