Keetje

Keetjes agenda: 

28 mei 12-18u - Dichters Festival, Neude - Utrecht


29 mei - Zeldzaam Mooi, Arnhem  www.zeldzaammooi.com


6 juni (2e pinksterdag) - De Verbindende Factor, Nuenen www.deverbindendefactor.nl


4 september -  Zeldzaam Mooi, Nijmegen  www.zeldzaammooi.comHallo, ik ben Keetje!


In maart 2021 haalde ik haar op, van een dorpje ergens bij Maastricht in een ziedende storm over binnenwegen terug naar Gilze naar huis. We begonnen onze samenwerking dus al met een avontuur, dit Keetje en ik!


In eerste instantie was ze bedoeld als 'kantine' voor klanten bij de wei bij mijn paarden. Maar al snel ontstonden er andere ideeen. Corona duurde voort, de restricties en maatregelen duurden voort, en toen er vinkjes, apps en toegangspassen werden ingevoerd dacht ik, dit MOET anders. Dit kan niet, het mag niet zo zijn dat zoveel mensen uitgesloten gaan worden van creatie, inspiratie, kunst, cultuur, theater en elkaar... alleen omdat ze dat vinkje niet hebben. 


Oké. Dan denken we het om. Dan maak ik iets inspirerends waar hoe dan ook IEDEREEN welkom is!


En zo werd Keetje begin 2022 een rijdende mini-expositie. Ik selecteerde meer dan 30 van mijn werken. Die werden, met dank aan kunstwerk- adoptie-ouders via crowdfund, afgedrukt en kunnen in een handomdraai worden opgehangen.

   

 30x inspiratie en bezinning op 6 vierkante meter! De eerste selectie die ze huisvest heet: 


"Niets menselijks is (ons) vreemd - dingen waar we het aan de  keukentafel eens wat vaker over zouden moeten hebben."   


Keetje is eenvoudig ingericht als een ouderwetsig, precies-zo-fout-dat-het-supergezellig-is, kneuterig, warm, intiem, gezellig keukentje.


Maar .... de muren zijn van binnen, en vanaf maart 2022 ook van buiten, grotendeels bedekt met inspirerende teksten op bijpassende foto's.


Teksten die je (hopelijk) aan het denken zetten, raken, inspireren.

Dingen waar we het aan die keukentafel nogal 'ns te weinig over hebben.
Teksten over taboes, ongemakkelijkheden, blokkades, ongegeneerd liefhebben, verwondering, dood, relaties. Mens-zijn, in al z'n facetten. 


Vanaf 14 maart 2022 (de buitenkant verdient nog wat opknap-aandacht nu de binnenkant klaar is, dat ga ik eerst doen) kan Keetje aansluiten bij elk passend initiatief.

Ze staat nu nog heerljk proef te draaien met goede gesprekken met bezoekers op mijn eigen erf. Zodra er andere initiatieven zijn zullen ze hier geplaatst worden.


Van tuinfeest tot kunstroute, van braderie tot samenwerking met cateringbedrijven tot parkeerplaatsen bij ziekenhuizen, cursuscentra, schoolpleinen, zeg het maar. Ik ga zelf uitreiken en organiseren, maar ik ben maar alleen en word héél graag geholpen met goede ideeen, tips en uitnodigingen! 


Word jij hier enthousiast van, stuur me hieronder een berichtje met jouw idee, verhaal, tip, lokatie, wat dan ook. Ik ben dankbaar voor álles wat bijdraagt! 

Laten we samen de wereld een beetje mooier maken!